Thursday, November 06, 2008

Abby Abadi di Jemput Ke (WHI), TV3 - Khamis

Undian Gambar:

“Apa yang berlaku sekarang meyakinkan saya yang suami saya memang tidak perlukan saya lagi. Dia bukan Norman Hakim yang saya kenali dulu,”. Itulah sebahagian dari ayat yang keluar dari mulut Abby Abadi yang kini sedang bergelut dengan kemelut rumahtangga’nya bersama Norman Hakim.




*video adalah hasil rakaman menggunakan handphone camera dan ada sedikit gangguan suara..

Jangan Lupa Baca Yang Ini Juga..



5 Komen Pelawat:

Anonymous said...

Terharu sgt2 saya bila melihat Abby menceritakan kisah nya pada rancangan WHI yg lalu.Sabar ya Abby.Allah lebih menyayangi org yg sabar.Tentang niat Abby utk teruskan penceraian itu..saya nasihat kan ikut la kata hati Abby.Awak kena fikir sedalam dalam nya baik dan buruk yg akan berlaku pada masa hadapan iaitu jika ia atau tidak menjadi janda.Disini saya ingin katakan..menjadi janda bukan la perkara yg mudah tapi jika awak paksakan diri hidup bersama dia kalau tak bahagia pun tak guna.Dan..tak semesti dunia akan berakhir disini jika bergelar janda.Kekeadang menjadi seorg janda lebih bahagia dari ada seorg lelaki yg bernama suami.

Admin Izyan.Com™ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
NURHAIDAH said...

saye admire norman and abby before this.find them so sweet and perfect couple.but when this happen.kesian tengok kak abby.tapi die sgt tabah dan saya bangga tengok die.semoga kak abby tabah.kalau nak kate norman nk pompan yang lagi cantik??..to me and all my frens here, kak abby lagi jambu,lagi lawa,lagi ade bodyshape walaupon da bersalin...dari si memey gatal tu.si memey tu bole jaga norman ke mcm abby jaga.buat pakai mlm je lah gaknye bole

Anonymous said...

Terlebih dahulu saya teramat bersimpati dgn nasib abby..di atas aper yg berlaku..Saya sebagai seorang wanita saya dapat merasakan aper penderitaan yg di alami biapun belum pernah saya berdepan dgn kemelut rumahtangga yg abby hadapi. Setiap kesabaran pasti ada batasan nye dan jalan untuk berpisah adalah jalan terbaik baik, memandangkan peluang yg pernah di berikan pada Norman yg di beri dahulu telah salah di gunakan.Penceraian yg dahulu tidak memberi Norman apa apa pengajaran malah ianye mengulangi lagi. Kepada Abby yg masih muda/power jgn risau ...masih ada peluang lagi untuk dato' ke atau anak dato' ke yg boleh menjadi pengganti. Bak kata orang "Abby are stil Terhangat Di Pasaran..

Sekian;
NanaZuana (Kota Singa)

Anonymous said...

Saya btl2 salute dgn wanita yg bernama Arbaeiyah Abn Manan (abby) krn tabah menghadapi kesukaran ini.Teruskan perjuangan utk mempertahan kan hak kita sbg wanita yg dianaia oleh suami yg tk bertgjwb seperti norman.Mungkin yg terjadi pd abby skrg ni akn ada hikmah nya pd masa akn dtg,mana kita tau ini urusan ALLAH akn dtg abby dpt yg lg sempurna sgala nya dari seseorg..tkde perkara yg tk mustahil abby pat dunia ni akn terjadi.Skrg ni biar la si jantan tu tgh nikmat dgn dunia khayalan dia bersama betina yg tkde maruah tu n kita tengok kan je sampai bila nikmat tu akn berlaku.Semua yg indah2 ni abby sekejapan je,mcmana norman mabuk dgn abby dulu mcmtu la juga yg terjadi skrg lg pun dorang tu blm dok serumah blm tau perangai sebenar masing2 mcmana n if da tau alam r.tgga mcmana pulak lg anak da bederet jgn tu jam baru nk menyesal nk berpatah blek pd abby.Tu jam jantan/betina mcmni abby campak kan je pat laut kasi jaws mkn,skrg ni abby focus utk anak2 sudah lg afdal fikir kan masa depan anak2 lg penting.Anak2 semakin membesar dan perlukan perhatian kita drp buang2 karen abby berterusan fikir kan hal jantan mcmni tk akn ada ending nya abby..Abby,tanpa suami kita bleh hidup drp kita hidup ada suami yg lg mkn hati,bnyk menyusah kan hidup kita utk apa? Suami kita bleh cari tp anak2 sampai kemati tiada ganti..INGAT TU ABBY! Biar kan hidup dia nanti lebih teruk dgn betina tu drp dgn kita,tk akn tenang dan bahgia krn dgn sekelip mata kebahgiaan yg norman ada tk dihargai dan hilang dgn sekelip mata hanya krn gara2 seorg betina.Tk sadar diri yg diri tu bkn bujang lg n tkde akal fikiran kesian kan anak2 yg mase kecil..Org klau tk pernah nk bersyukur dgn sgala apa yg da ada,ni la dia hukum karma nya yg dia dpt dgn tk jujur pd abby.Norman nk sembunyi2 pd perkara yg tk baik pd isteri sampai bila? Skrg ni da terang2ALLAH da tunjuk kan balasan nya dgn ckp bohong pd perkara yg tk baik.Norman ni klau dia da biasa buat perangai mcmni abby tk blajar drp kesilapan lalu,dgn betina mana2 pun dia akn lakukan hal yg sama n skrg yg penting abby kuat kan semangat utk hari2 yg akn dtg.Fikir kan anak dan diri sendiri,jgn fikir kan yg lain2.Abby mase cantik n 10x lebih cantik drp si kemek tu,insyllh rezki abby akn makin bertambah dan terus laku utk berlakon.Tunjuk kan pd norman tanpa dia pun abby bleh hidup berdikari n lg happy hidup dgn anak2.Jgn harap kan pd jantan yg bnyk menyusah kan hidup isteri yg da bnyk berkorban sgala nya..insyallh abby kemenangan akn berpihak pd abby!!